БОРОШНО ПЕРШОГО ГАТУНКУ

Борошно пшеничне першого ГАТУНКУ, ДСТУ 46.004-99, на дотик м'яка, тонкого помелу, білого зі злегка жовтуватим відтінком. Борошно першого сорту має досить високий вміст клейковини, що робить тісто з неї еластичним, а готові вироби - гарної форми, великого обсягу, приємного смаку і аромату. Борошно першого сорту доцільно використовувати для здобні виробів: булок, пирогів, млинців, національних видів локшини і для випічки різних хлібних виробів.

Хліб з борошна першого гатунку черствіє повільніше, а також в ній міститься 2-3% висівок, що робить її більш корисною для людини, ніж борошно вищого гатунку.



Поживна цінність 100 г продукту : білки - 10,6 г; жири - 1,3 г; вуглеводи - 68 г;,


Енергетична цінність 100 г продукту : 331 ккал (1395,5 кДж) в 100 г продукта.



Якісні показники:
Вологість 14.4-14.8%
Білизна 40-48 ед.
Клейковина 29-30%
ИДК 70 - 90 ед.



Борошно розфасовується:
- в поліпропіленові мішки 25, 50 кг.


Рецепт хліба:

Хліб білий з борошна першого гатунку

image1

вода - 280 мл.
олія соняшникова - 2 ст. л.
сіль - 1 ч.л.
мед - 1 ст. л.
борошно - 3 мірних стакана(460 гр.)
дріжджі - 1,5 ч.л.


Примітка: інгредієнти закладати відповідно до інструкції вашої хлібопічки.

Режим випікання: основний.

Борошно

Борошно має дуже важливе значення в харчуванні людини. Вона широко використовується в кулінарії, хлібопекарській, макаронній та інших галузях харчової промисловості.

Висівки пшеничні

Висівки пшеничні - побічний продукт борошномельного виробництва, що представляє собою тверду оболонку зерна пшениці.

Манна крупа

Манна крупа (вона ж манка) - крупа, виготовлена ​​з пшениці, шляхом дуже дрібного помелу. Середній діаметр частинок в межах від 0,25 до 0,75 мм. Манна крупа широко застосовується для приготування різних страв.